27 Mart 2018 Salı

MyMusicTaste Nedir?

Son zamanlarda ülkemize gelen FTIsland ve The Rose grubunun gelmesine ön ayak olan MyMusicTaste nedir? Nasıl çalışır? Tam olarak ne işe yarar? gibi konulardan bahsedeceğim bu yazıda.

MyMusicTaste ücretsiz bir hesap açıp bir de telefon numaranızı bağlamanız gereken bir site. Kısaca şu işe yarıyor; siz yaşadığınız şehri seçip bir sanatçı öneriyorsunuz. İnsanlar o sanatçıya oy verdikçe puan yükseliyor. 50.000 puana varan sanatçıların şirketleriyle görüşülüyor, şirket onaylarsa konser gerçekleşiyor.

Ülkemizde bu site daha çok k-pop grupları için kullanılıyor ki işe de yarıyor ve her ülke genelde en popüler ve kalabalık şehrini öne koyup oylamayı o şehir için yapıyor. Bizim için bu şehir İstanbul. Oylamaların çoğunun İstanbul üzerinden döndüğünü görebilirsiniz. Ancak İstanbul'un bir oylamada birinci şehir olması o sanatçının kesin geleceği anlamına gelmiyor. Şöyle ki MyMusicTaste aslında Türkiye hiç akıllarından geçmeyen şirketlere "bakın Türkiye'de hayranlarınız var ne dersiniz?" dedirtmeye yarıyor. Şirket The Rose ve FTIsland'da olduğu gibi "evet değerlendirelim" derse konser gerçekleşiyor "olabilir ama bize ne" derlerse ki bu da bir ihtimal, konser gerçekleşmiyor. En net örnek, geçtiğimiz günlerde turnesini yeni bitirmiş olan The Rose grubunun oylamalarında Paris ilk 5 şehir arasındayken tercih edilmedi. Bunun pek çok sebebi olabilir ama puanın tutması, ilk 5 şehir listesinde bulunmamız konserlerin garantisi kesinlikle değil bunu lütfen aklınızdan çıkarmayın.

Oy vermek için yukarıda dediğim gibi hesap açıp yada Facebook,Twitter hesaplarınızdan bağlanıp telefon numaranızı girmeniz gerekmekte. Oy vermek için resimde gördüğünüz koca "Make This Campaign" butonuna basıp verebileceğiniz para miktarını girmeniz yeterli oluyor.

Puan dolduktan sonra şirketlerin olumlu döndükleri şehirlerden birine oy verdiyseniz size bir mesaj ile hangi şehirde hangi sanatçı ile ilgili görüşmelere başlandı bilgisi mesajı geliyor. Diyelim ki konser onaylandı. Sonra ne olacak? 

Eğer onaylanan sanatçının kampanyası için oy verdiyseniz konser için aynı kategoriden maksimum 2 bilet için 20% lik bir indirim kodu kazanıyorsunuz. Bu size sanatçının kampanya sayfasından yada mesaj olarak kişiye özek temin edilen kodlar. Bu yüzden size tavsiyem hala vakit varken özellikle k-pop için 50.000 üzeri tutmuş gruplara Make yapmanız. 20% indirim hem ciddi bir miktar hem de sonrasında çok fazla pişman olup arayan kişi oluyor,kolay da bulunmayabiliyor.

MyMusicTaste'in öncü olduğu iki konserimizde neredeyse full kapasiteye ulaştığı için yeni bir konserin daha yakında kapımızda olacağını tahmin ediyorum. Bir an önce sanatçılara Make yapmayı unutmayın yoksa siz pişman olursunuz :D 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder