21 Mart 2017 Salı

Japon Film Önerileri Vol.3 : Gokusen The Movie



Muhtemelen tüm Japon drama severlerin ve hatta Kore drama severlerin bile bildiği Gokusen serisinin filmiyle alakalı bu yazı. Filmi drama serisinden ayrı tutmak istedim. Ama filmi izlemeden evel Gokusen 1,2 ve 3'ü mutlaka izlemeniz gerekiyor çünkü filmde 3 seriden de karakterler var.



Yaklaşık 2 saat süren filmin başrollerinde Yukie Nakama öğretmen Yamaguchi olarak yer alıyor serinin geri kalanında olduğu gibi. Onun yanında okulunu bitirip öğretmen olmaya karar vermiş ve staj için Yamaguchi'nin okuluna gelen, 2. seriden bildiğimiz Ryu Odagiri'yi yine Kamenashi Kazuya (*-*) oynuyor. Filmde aynı zamanda önemli role sahip oyuncular Takaki Yuya ve Haruma Miura serinin 3.sünde yer alan öğrencileri oynuyorlar.

Gokusen serisini izleyip buraya gelmiş olduğunuzu düşünüyorum. Bu sefer filmde sorunlu olan öğrenciler pek işlenmemiş. Daha çok mezun öğrencilerin gelecekleri ve yaptıkları işlerin konu alındığı filmde tabii ki mezun öğrencilerden birinin girdiği işle birlikte çıkan ciddi sorunlar konu alınıyor. Tahmin edersiniz ki seride oynayan en popüler oyuncu Haruma Miura olduğu için onun oynadığı karakterin başına işler geliyor ve kahraman öğretmenimiz de pek sevgili öğrencisini bu beladan kurtarıyor.

Gokusen seri olarak j-dramaya başlamak için çok uygun. Kesinlikle dizilerden sonra bu filmi izlemenizi öneriyorum yoksa kim kimdir, bu insanlar nereden çıktı diye çıldırabilirsiniz. J-movie'ye başlamak için de iyi bir seçenek çünkü Gokusen seri olarak zaten bir klasik. Her ne kadar 3 sezon boyunca aynı konular işlenmiş olsa da sanıyorum ki popülerliği birazda oyunculardan geliyor çünkü 1.sezonda Arashi'den Matsumoto Jun,2'de KAT-TUN'da Akanishi Jin ve Kamenashi Kazuya ve son sezonda Haruma Miura ve Hey! Say! JUMP grubunda Takaki Yuya'yı başrole hangi diziye koyarsanız koyun o diziyi izlerler mutlaka. Filme vereceğim puan 4/10. Çünkü tüm sezonlardan sonra artık bir baygınlık geliyor. Oyunculuklar deseniz.. :D Ama oyuncular hoş yani. Bu da bazıları için izleme sebebi. O yüzden gidin başka bişey izleyin diyemeyeceğim de :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder