22 Mart 2018 Perşembe

Albüm Yorumu: NEWS-EPCOTIA

Yazılarımdan az çok anlamışsınızdır Johnny's gruplarını çokça dinlediğimi. Bugün ki yazım NEWS grubunun yeni albümü EPCOTIA hakkında olacak.



Şarkılardan tek tek bahsetmeyeceğim. Totalde 23 track olan albüm bir önceki albümleri NEVERLAND gibi sadece anlatımdan oluşan ses kayıtları da içeriyor. NEVERLAND albümünde anlatılan bir hikaye vardı o kayıtlarda. Bu albüm içinde aynısını söyleyebiliriz. İlk kayıt EPCOTIA Safety Guide olarak geçiyor ve bu albümde olmayan bir ülke yerine uzayda yolcuğa çıkıyorsunuz.



Albümde biraz fazla auto-tune ile birlikte mekanikleştirilmiş sesler ve müzikler duyuyorsunuz. Eh uzay yolculuğuna çıkıyorsunuz teknolojisiz, robotsuz olacak değildi ya. Sadece bu kadar auto-tune yani robotikleşmiş sesin üyelerin gerçek yeteneklerini sergilemede pek yardımcı olmadığını söyleyebilirim. Özellikle "Avalon" ve "It's You" şarkılarında bunu fazlasıyla hissedebiliyorsunuz. "Ufo" şarkısında ise uzaylıların evinizin tepesinde dolaşmaya başladığına inanabilirsiniz :)

Albümü "Ufo"dan önce ve sonra olarak ayırabiliriz sanıyorum. Uzaylılarla olan maceranız "Erotica" ile birlikte duymaya alışkın olduğumuz NEWS tarzına dönüyor. Özellikle "Erotica" geçtiğimiz yaz aşırı popüler olan "Despacito" şarkısının Japonca versiyonu gibi ve bu albümde neden var diye düşündürüyor insanları. Ama bu kötü olduğu anlamına kesinlikle gelmiyor.

Kısacası albümde bir kafa karışıklığı var gibi geldi bana. Birden değişik bir tarzdan "ya bunu denedik ama tutmazsa klasik tarzımızdan da koyalım" demişler gibi. Geneline bakılırsa albümdeki şarkılar gerçekten güzel ancak ilk şarkılardaki tarzı korusalardı yada klasik NEWS olmaktan çıksalardı daha mutlu olurdum gibime geliyor. NEVERLAND'i benim için geçemedi EPCOTIA ama Japon müziği severseniz kesinlikle dinlemeniz gereken bir albüm.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder