17 Eylül 2017 Pazar

YENİ : İnternetten K-pop Alışverişi

Eski "İnternetten K-pop Alışverişi" yazımın artık bir geçerliliği maalesef kalmadı Türkiye'de yaşayan k-pop hayranları için. Bunun tek sebebi ise Paypal'ın geçtiğimiz sene ülkemizden çekilmiş olması. Yani aklınıza gelmeyecek ülkelerde Paypal var fakat biz artık kullanamıyoruz. Bu da ilk yazımda yazdığım Ebay ve Yesasia'yı artık kullanamayacağımız anlamına geliyor.

Yabancı bir ülkede yaşayan arkadaşınız varsa ve para yollama olayını bir şekilde halledebiliyorsaız bu iki siteden hala alışveriş yapabilmeniz mümkün. Ben size bugün kredi kartınızla alışveriş yapabileceğiniz yerleri söyleyeceğim. Bu yerlerden ikisinden alışveriş yaptım, birinden de arkadaşım yapmıştı o yüzden güvenilirlik konusunda bir sorun görmüyorum. Yine de kredi kartınızı verirken limiti en düşük kartınızı vermenizi yada ailenizden istemenizi şiddetle öneririm. Ne olur ne olmaz.

Not: Kredi kartıyla alış-veriş yapmış olduğunuz,güvenilir siteler varsa yorum olarak yazabilirsiniz. Ben alış-veriş yapmadığım yerleri eklememeyi tercih ettim çünkü güvenilirlik açısında net bir şey söylemem mümkün değil ve sizleri de yanlış yönlendirmek istemem :)

1. Amazon

Ebay ile eş değer tutabileceğimiz bir site ama kredi kartıyla ödeme de kabul ediyor. İptal ettiğiniz ürünler için ödemeleriniz de çabuk geri dönüyor. Ürünlerin ulaşma süresi satıcıya bağlı ve burada 2. el albümde bulabiliyorsunuz. Çoğu iyi durumda, sadece paketi açılmış yada photocard vb. ürünleri alınmış oluyor. Normal satış fiyatlarından daha uyguna bulabileceğiniz kesin ama kargo için para ödemeniz gerekebilir. Burası içinde tavsiyem puanlaması yüksek satıcılardan almanız.

2. Aliexpress

Burada pek fazla albüm bulamayabilirsiniz ancak k-pop eşyaları fazlasıyla satılıyor. Yine satıcının puanlamasını dikkate alarak çok uygun fiyata grup tshirtları, şapkları yada benzer ürünler bulabilmeniz mümkün.

3.Mnet/Mwave Shop

İmzalı olarak Meet&Greet zamanı albüm alıp,mesajınızı idollere iletmenin güzel bir yolu. Normal albümlerde satılıyor ancak çeşitlilik çok fazla değil. Kargo Türkiye için yaklaşık 9$ ve kredi kartı ile ödeme imkanınız da bulunuyor. Meet&Greet zamanı alınan albümler, grubun M&G gününden hemen sonra postalanıyor ve 1 ay içinde elinizde oluyor. Tahmini olarak imzasız,normal bir albüm de o süreçte elinizde bulunur sanıyorum. Fiyatları da genelde gördüğünüz fiyatlar. Tavsiye edebilirim :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder