20 Ekim 2017 Cuma

Makestar Nedir?

Son dönemlerde popüler olan Makestar nedir ondan bahsetmek istiyorum bu yazımda. Öncelikle sitenin linkini vererek giriş yapayım :) -> Makestar

Makestar,grupların sizlerden para toplayarak albüm,fanmeeting yada photobook hazırlayabildikleri bir platform. Aslında tam açıklaması bence bu. Ama para bağışı yapmıyorsunuz. Aksine albüm yada photobook çıkmadan önce hazırlanan hayran paketlerinden satın alıyorsunuz. Albüm/photobook yayınlandığında satın aldığınız paket size teslim ediyor.

Albümler için fiyat aralığı 25$-850$ civarı değişiyor genel olarak her grup için. 25$lık pakette sadece albüm bulunurken 850$ yada daha fazla miktarlı pakette Kore'deyseniz seçtiğiniz grup üyesiyle yemeğe çıkmak, değilseniz Skype konuşması gibi seçeneklerin yanında, foto kartlar, grubun varsa kolyesi,şapkası vs. ve daha bir çok ürün pakette oluyor. Genel olarak gördüğüm, grupların belirledikleri miktarlar 5.000$-15.000$ civarında değişiyor ve bu sınırlar 1 ay içerisinde falan dolmuş oluyor :) Photobook ve fanmeeting'ler için bu fiyat aralığı değişebilir :)

Makestar'ın bir diğer güzelliği sadece o siteye özel videolar ve röportajlar yüklenmesi. 100%,200%,300% sınırları aşıldıkça da fanların istekleri üzerine videolar yada mini yarışmaların videoları çekiliyor grup tarafından.

Makestar'ın kötü tarafları da var. İlki, eksik gelebilmesi mümkün eşyalar. Arkadaşımın polaroid fotoğrafı gelmemişti mesela ve sanırım Makestar bu konu hakkında bir şey yapmıyor. Ama bu her zaman olan bir şey değil tabii ki. Türkiye için sadece EMS vardı önceden. Sözde 1 hafta içinde gelmesi gereken kargonuz gümrüğümüz yüzünden takılıp 3-4 hafta elimize ulaşıyor ve üzerine bunun için 20$ civarı bir para ödüyoruz. Artı olarak gümrük sınırımız 35$ (yada euro,emin değilim) düştüğü için bir ihtimal kargonuzun gümrükte takılma olasılığı da var. Fakat benim ve arkadaşımın eline kargolarımız ulaşmıştı ve aldığımız paketler 47$ civarıydı. O yüzden pek de bir sorun teşkil etmez sanıyorum. Yine de 50$ üzeri paketler için bir şey söylemek istemem. EMS isterseniz ve gelmezse benden bilmeyin :)

Yeni olarak International Mail'de Türkiye için gelmiş bu arada. 7$ civarı bir kargo ücretiyle biraz daha uzun bekliyorsunuz ama 25$lık paketi 33$ ödeyerek alabilirsiniz. En azından gümrükte de problem çıkarmaz sanıyorum. Bu seçenek yeni geldiği için henüz deneme fırsatımız olmadığını da söylemeliyim.

Paypal'a ihtiyacınızın olmadığı Makestar, international mail'i de getiridiği için ekstra güzel bir site şuan :) En azından albümü alacak başka bir yeriniz olmadığında, albümün içinde isminizin geçmesini istiyorsanız* yada ekstra eşya istiyorsanız,kullanılabilir bir yer :)

*24K,25$lık paketi alırsanız,albümün içinde Starmakers sayfası hazırlayıp Makestar'dan albüm alan hayranlarının ismini koydu :) Bunu diğer gruplarda farklı şekilde uyguluyor.

REKLAM: 24K üyesi Kisu "Soo" adıyla solo albümünü çıkartıyor ve Makestar'da projesi var. Destek olmak isterseniz link için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder