25 Haziran 2016 Cumartesi

Random Liste: Japonca Şarkılar

J-pop'ın K-pop gibi olmadığını kabul ediyorum. 25 yaşındaki adamların tuhaf kıyafetler giyip çocuk şarkısı gibi şarkılar söylemesine J-pop deniyor bence. Tarzlarına bir türlü tam olarak alışabildiğim grup bulamasam da, sevdiğim ve bunu dinlerim dediğim şarkılardan listeler hazırlamaya karar verdim :D Tarzlar arasında bir benzerlik aramamanız önerilir :D (Bu arada bu şarkılarının hepsinin klibi olmayabilir veya bulması zor oluyor Japonca şarkılarının. Canlı performans koyarsam kızmayın :D)


1. Arashi- Endless Game
Shinhwa K-pop için neyse Arashi de J-pop için o. Japonya'nın eski ama hakikaten kaliteli gruplarından biri Arashi ve Johnny's Entertainment grubu. Her şarkılarını dinlemedim ve Endless Game'i de bir müzik listesinde bulmuştum. Baya da hoşuma gitmişti. (Matsumoto Jun fan mod: on)





2. KAT-TUN - Real Face
Johnny's Entertainment'tan devam ediyoruz. Bu grupta adeta bir Backstreet Boys'u Japonya'nın. Dinlediğim ilk Japonca şarkı olma özelliğini de taşıyor. Orjinalini bulmak pek kolay değil nedense.






3. Hey Say JUMP! - Beat Line
3. Johnny's Entertainment grubu listedeki. Popüler erkek gruplarını o adam çıkartıyorsa yapacak bir şey yok :D Her ne kadar grubun şarkılarını fazla Japon bulsam da (bunu sonra açıklayacağım) bu şarkıları en sevdiğim ve dinlediğim bir kaç şarkıları arasında.

Full performansları dailymotion'da mevcut


4. One OK Rock - Nothing Helps
One OK Rock dinlemeye çok uzun süre direndikten sonra ilk dinlediğim şarkıları bu oldu ve şarkı tamamen İngilizce. Sözleri de baya iyi.



5. Breakerz - Real Love
KAT-TUN'dan sonra arkadaş önerisiyle dinlediğim ilk Japonca şarkı. Çok uzun bir aradan sonra yani. Vokal Daigo inanılmaz yakışıklı bir adam (fangirl mod: on) ama evli falan. Neyse. Şarkının klibi eğer Amerikan pop dinleyicisi iseniz normal, K-pop dinleyicisi iseniz biraz sapıkça gelebilir. Eğer Jay Park kliplerini izlemiyorsanız :D


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder