23 Kasım 2016 Çarşamba

Random Liste : Korece Şarkılar 1

1. 24K - Still 24K

Çıktığı günün hemen ardından şarkıyı istisnasız 3 gündür en az 20 defa dinlediğim ve 10 defa da klibi izlediğim doğrudur. K-pop gruplarından hala ciddi hayranı olduğum bir kaç gruptan beri 24K ve ben hayranları olduğumdan beri,3 senedir, resmen kendilerini ve şarkıları geliştirerek gittikçe daha büyük bir fan kitlesine sahip oluyor ve daha başarılı yerlere geliyorlar. Gelsinler, yakışır.





2. Sanchez - Claustrophobia

Çıktığı ilk bir kaç gün resmen yoksaydığım şarkıyı 1 numarada önerdiğim Still 24K şarkısının çıkacağı gece beklerken dinlemiş ve kapatamamıştım. Rap ne kadar seversiniz bilemem ama nakarat kısmı o kadar güzel ki, insan formuna getirebilseler evlenme teklif ederim. Sanchez'in sesi güzeldir efendim dinleyin.



3. BAP - That's My Jam

Listenin 3. şarkısı. BAP'yi bilenlere sorarsak muhtemelen BAP tarzı değil diyeceklerdir. Arada böyle şeyler çıkıyordu evet ama onları daha karanlık ve biraz daha gangster havasında görmeye alışkın olduğum için kendi adıma,şarkının ne kendisini ne de klibini gruba uygun bulmadım ama ağzıma da fena takıldı.



4. Dean - I'm Not Sorry

I'm sorry, no, i am not sorry. Aslında ne derece Korece listesine alınmalı bu şarkı bilmiyorum çünkü tamamen İngilizce. Ama sanatçı Koreli. Ve hiç Amerika'da falan yaşamamasına rağmen (radyo programında öyle demişlerdi) İngilizce telaffuzu da inanılmaz güzel. Rap şarkı bu da ama dinlemenizi tavsiye ederim çünkü Dean'da gerçekten değişik bir sese sahip.


5. Nell - Run

Yanlış hatırlamıyorsam bir dizinin soundtrack'iydi bu şarkı. Tarzlarına alternatif rock diyebiliriz Nell'in. Yani klasik k-pop şarkılarından ve "rock" adı altında geçen CNBlue yada FTIsland gruplarından da farklılar. Ama şarkıları huzur veriyor insana ve güzel. Vokalinin de alışılmışın dışında bir ses tonu olduğunu düşünürsek, dinlemediyseniz daha önce, bir şans verin derim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder