20 Mayıs 2018 Pazar

Albüm Yorumu: Shuta Sueyoshi - Jack In The Box

Biraz gecikmiş bir albüm yorumu olacak bu ama daha fazla direnemeyip sonunda AAA dinledikten sonra bu albüme kadar geldim. Bugün ki albüm yorumu AAA üyesi Shuta Sueyoshi'nin solo projesi Jack In The Box.



Neden bu grubu dinlemeye direndiğim konusuna başka bir yazı da gelebiliriz. Grupta hem oyunculuk yapan hemde soloları ile çok başarılı olan Nissy'i muhtemelen çoğumuz biliyoruz. E bu adam bu kadar popüler iken diğerleri ne yapıyor diye düşünüyor insan haliyle. Meğerse tüm üyeler solo olarak gerçekten başarılımış ama benim haberim yokmuş.

Jack In The Box gerçekten dinlediğim en iyi Japonca albümlerden olabilir. Ocak ayında çıkmış oaln ve içinde İngilizce şarkı da barındıran albüm intro haricinde 11 şarkı. Ve her şarkıyı sıkılmadan dinleyebileceğinize garanti verebilirim neredeyse.


Şarkılara yine tek tek girmeyeceğim. Sadece "to.ri.ca.go" isimli şarkıyı dinlediğimde Undertale isimli bir oyunun müziğini andırdığını fark ettim. Herhangi bir oyuna yada animeye güzel uyabilecek bir şarkı. Albümden genel favorilerim ise "Sad Story" ve albümün tek İngilizce şarkısı olan "Run Away".

Yalan yok, Japonların İngilizce şarkı söylemesi fikri bana her zaman hoş gelmiyor, çünkü çoğu idol İngilizce sanırım bilmiyor. Shuta abimiz biliyor mu emin değilim ama "Run Away" dinlediğimde aman tanrım dedirten bir şarkı oldu. Klibin kısa versiyonunu aşağı bırakıyorum.



Özetle albümü dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Albümü Amazon'da fiziksel olarak satın alabileceğiniz gibi iTunes'dan da 15TL verip indirebiliyorsunuz. Bende Apple ürünü yok ne yapacağım iTunes'u derseniz de, indirebileceğiniz bloğun linki için buraya tıklayabilirsiniz.

İyi dinlemeler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder