17 Eylül 2016 Cumartesi

Japon Drama Önerileri Vol.7 : Hana Kimi




Hana Kimi ve ya Türkçe adıyla "Yakışıklılar Cenneti" 2007 yılında yayınlanmış ve Japon drama tarihinin belki de en iyi dizilerinden biri olabilecek bir dizi.



12 bölümden oluşan dizide kimler oynamıyor ki efenim. Oguri Shun, Ikuta Toma ve Horikita Maki başrollerde. Bu harika başrollerin yanında Japon dramalarında yine bir hayli ünlü ve popüler olan Mizushima Hiro, Yamamato Yusuke ve Okada Masaki de oynuyor.

Kısa ve spoilersız olarak dizide çok sevdiği fakat sakatlığı yüzünden sporu bırakan sporcu Izumi Sano'yu tekrar spora başlatmak için onun okuduğu erkekler okuluna erkek kılığında giren Mizuki Ashiya kızımızın hikayesi anlatılıyor. Evet aslında konu böyle bakınca pek mantıklı gelmiyor yani bu kadar takibe gerek var mı? Bu kız sapık mı? diyor insan ama o kadar yakışıklı erkeğin içinde olan bir kızın hikayesi aslında baya da bir komik anlatılmış. Karakterlerin her birinin kendine özgü hareketleri ve tabi ki kişilikleri var. Ve bu sefer klasik dizilerdeki gibi her karakterin hikayesi bir bölümde alınmamış. Ortaya karışık şekilde herkesin başından geçenler anlatılıyor.

Diziye 9/10 verebilirim. O da konusu yukarıda yazdığım gibi akıl mantık işi değil ve evet,böyle şeyler bana biraz saçma geliyor. Ama görsel açıdan *öhöm* o kadar iyi ki ve o kadar güldürüyor ki sizi 1 günde bile bitirmek isteyebilirsiniz. J-dramaya başlamal için bana ilk önerdikleri dizi buydu ve sanırım çoğu kişiye bu öneriliyor ama evet, başlangıç için harika. Çünkü hem kaliteli hemde çok fazla iyi oyuncu olduğu için Hana Kimi'den sonra yeni dizilere çok daha kolay yürüyorsunuz. Kısacası izleyin :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder